FEROVIAR


Reduceri la calatoria cu trenul prin noi abonamente lunare 5, 10 sau 15 zile!

Din 20 martie 2011, CFR Calatori reinnoieste oferta de abonamente valabile la transportul cu toate categoriile de trenuri. Vor fi acordate reduceri de pana la 35% la noile abonamente lunare valabile 5, 10 sau 15 zile (nu neaparat consecutive) astfel: - 35% pentru Abonament 15 / abonamentul valabil 15 zile; - 25% pentru Abonament 10 / abonamentul valabil 10 zile; - 15% pentru Abonament 5 / abonamentul valabil 5 zile. Alegerea unui abonament confera pe langa avantajul de timp si bani, in mod indiscutabil si avantajul confortului legat de programarea calatoriei. La cumpararea unui astfel de abonament, este necesara completarea de catre pasager a unei cereri in care se vor mentiona date personale, detalii despre transport (ruta, tipul de tren) si in clar cele 5, 10 sau 15 zile din luna in care se vor efectua calatoriile. Abonamentele lunare 5, 10 si 15 zile sunt legitimatii de calatorie nominale, care se emit la toate tipurile de trenuri: personale, accelerate, rapide sau intercity, la clasa a 2-a, pe zone kilometrice tarifare de pana la 1.000 km. Ziua de valabilitate este: ziua calendaristica de la ora 0:00 la ora 23:59 a unei zile calendaristice - iar calatoria se poate efectua cu trenuri care circula in intervalul 0:00 - 23:59 intre statiile de plecare si destinatie inscrise pe abonament; de la ora 12:00 a unei zile calendaristice la ora 11:59 a zilei urmatoare - caz in care ziua de valabilitate se va trece sub forma zz/yy - iar calatoria se poate efectua cu trenuri care circula intre statiile de plecare si destinatie inscrise pe abonament in intervalul 12:00 din ziua zz - 01:59 din ziua yy. Aceste abonamente nu dau dreptul la anticiparea sau amanarea calatoriei pentru alte zile decat cele inscrise in legitimatia de calatorie. Toate tipurile de abonamente se pot cumpara de la statiile mari si agentiile de voiaj CFR din tara. Pentru mai multe informatii puteti accesa www.cfrcalatori.ro Asadar, prin abonamentele CFR puteti profita de calatorii fara griji si in siguranta, alegand inteligent optiunea cea mai priete-noasa pentru mediu: trenul!

BILETUL DE TREN... LA INDEMANA! Oricand, oriunde, 24 de ore din 24, 7 zile din 7!
Prin internet
Prin serviciul “Bilete CFR Online” se pot cumpara prin Internet, cu plata online, bilete de tren pentru traficul intern la toate trenurile Accelerat, Rapid si Intercity. Acest serviciu poate fi accesat de orice utilizator - persoana fizică sau juridica - care este inregistrat pe adresa web: www.cfrcalatori.ro. Toate detaliile necesare calatoriei sunt transmise pe email, fiind accesibile si din profilul propriu de utilizator.

Prin automate xSellKiosk si terminale ZebraPay!
Punerea in functiune a automatelor de vanzare bilete a permis asigurarea unui nou canal de distributie a biletelor de tren. Cu amplasare in zonele de proximitate ale garilor sau in punctele
de maxima concentrare a traficului: malluri, supermarketuri, statii de metrou, aceste automate pot fi accesate atat pentru informare cu privire la mersul trenurilor cat si pentru cumpararea biletelor cu posibilitatea platii prin card (la xSellKioskuri) sau numerar (in cazul terminalelor ZebraPay).

Prin telefon!
Rezervarea prin telefon a biletelor de tren isi demonstreaza si ea utilitatea si eficienta inca din anul 2001, de cand acest serviciu a fost lansat in Gara de Nord din Bucuresti - la numarul 9522 si ulterior in garile din Constanta la nr. 0727 999952 sau 0733 520 145, Timisoara Nord la nr. 0256 200457, Cluj Napoca la nr. 0264 952, Brasov la nr. 0268 421700, Iasi la nr. 0232 202777 si din Galati la nr. 0236 496000.
 In acest caz, rezervarile de locuri se fac numai in ziua plecarii trenului, la vagoanele clasa din compunerea trenurilor care circula in trafic local cu plecare din garile sus amintite. Biletele se ridica cel mai tarziu cu 30 minute inainte de plecarea trenului, in caz contrar rezervarea se pierde. Fata de contravaloarea biletului de tren se mai achita o taxa de rezervare de 3 lei. Tariful pentru apeluri este cel obisnuit si aferent retelei de telefonie in care se efectueaza convorbirea.

REDUCERI valabile in cazul cumpararii prin varianta clasica (de la casele de bilete), si de asemenea, in cazul cumpararii de bilete prin una din cele doua variante (internet si automate):
- intre 5% - 13% pentru cumpararea cu anticipatie (valabile si in cazul cumpararii de la casele de bilete). Procentul de reducere aplicat, variaza intre 13% si 5%, in functie de perioada de anticipatie cu care se achiztioneaza biletele: 13 % la cumpararea cu anticipatie de la 21 pană la 30 zile; 10 % la cumpararea cu anticipatie de la 11 pana la 20 de zile si 5 % la cumpararea cu anticipatie de la 6 pana la 10 zile.
- 10% pentru biletul dus-intors
- intre 10% si 25% pentru oferta “Minigrup 2-5” destinata familiilor si grupurilor mici (doi adulti - 10%, trei adulti - 15%, patru adulti - 20%, cinci adulti - 25%). In plus, in cadrul ofertei de tip >Minigrup 2-5”, calatoria a doi tineri de pana la 18 ani neimpliniti se tarifeaza la pretul biletului unui adult. De asemenea, operatorul de transport precizeaza care sunt masurile ce pot fi luate in cazul celor care aleg sa calatorească fara bilet:
- plata tarifului de taxare in tren, cu cel putin 50% mai mult decat biletul CFR; daca nu e achitat pe loc (sau in termen de 48 h), la acest tarif se adaugă un tarif suplimentar de 225 lei, precum si amenda de la 250 la 400 lei;
- debarcarea in prima gara si predarea organelor de ordine, pentru refuzul achitarii tarifelor de taxare in tren;
- si nu in ultimul rand, CFR Calatori se poate afla in situatia de a anula circulatia trenului din cauza unei rentabilitati scazute. 


EVENIMENTE IN MISCARE INTR-UN TREN INCHIRIAT
Trenul Charter!

V-ati gandit cat desurprinzatoare ar fi desfasurarea unor evenimente in tren? Iata doar cateva idei de actiuni ce se pot repozitiona si pot capata valente noi in perceptia celor carora li se adreseaza:

 • conferinta de presa;
 • evenimente de lansare produs;
 • diverse filmari sau reclame;
 • organizare team building;
 • revelion, petreceri private;
 • sau pur si simplu inceputul unui pachet turistic “altfel”.


Un cadru in miscare si o atmosfera inedita vor conferi originalitate si succes multor actiuni care riscau pana mai ieri sa fie trecute la capitolul “obisnuinta”. Repere care definesc acest serviciu:


Ce este Trenul Charter?

 • un tren ce poate fi inchiriat, un tren exclusiv la dispozitia clientului


Cui se adreseaza?

 • atat persoanelor fizice, firmelor, caselor de productie cat si agentiilor de turism si Tour operatorilor


Care sunt particularitatile?

 • rute si ore de circulatie conform solicitarii punctuale;
 • confort si conditii exceptionale;
 • posibilitatea de a lua masa in tren, beneficiind de serviciile in vagon bar bistro. Sau restaurant in timpul calatoriei;
 • adaptarea compunerii trenului la numarul de pasageri, trenurile putand fi formate din vagoane clasa I sau a II-a, vagoane de dormit, cuseta, restaurant si/sau vagoane bar-bistro


Care e procedeul de achizitionare a serviciului Tren Charter?

 • primul pas este completarea unui formular "cerere de transport”, in care se precizeaza datele/informatiile specifice solicitarii: http://www.cfrcalatori.ro/396
 • ulterior se incheie un parteneriat cu stabilirea ferma a clauzelor contractuale.


Prin flexibilitate, conditii deosebite de transport si confort, CFR Calatori vine in intampinarea celor mai exigente nevoi si initiative ale clientilor si ofera consultanta gratuita pentru gasirea solutiei potrivite cererii acestora: telefon/fax: 021 319.03.38

CALATORIA CU TRENUL IN UNGARIA
Pentru calatoria cu trenul in Ungaria puteti apela la ofertele comerciale “FORTUNA Tickets”, “TRIP Tickets” si “Reduceri tarifare” care sunt deosebit de avantajoase, cu preturi promotionale, pentru unele rute feroviare dintre Romania si Ungaria.
1. Oferta FORTUNA Tickets Preturi calatorie simpla:

Relatia
Clasa a II-a
Vagon cuseta (cu 6 paturi in cabina)
Vagon de dormit (cu 3 paturi in cabina)
Brasov - Budapesta
19€
29€
49€
Bucuresti - Budapesta
29€
39€
59€
Sibiu - Budapesta
19€
29€
49€

Conditii speciale ale ofertei: Numarul de locuri este limitat, iar biletul trebuie cumparat cu minim 7 zile inainte de plecarea trenului. Restituirea sau schimbul legitimatiilor de calatorie nu sunt posibile si nu se acorda reduceri suplimentare pentru copii si caini. Oferta este valabila doar pentru urmatoarele trenuri, la clasa a II-a:
406/407 Corona (Brasov - Budapesta)
366/367 Harghita (Brasov - Budapesta)
472/473 Ister (Bucuresti - Budapesta)
374/375 Pannonia (Brasov - Budapesta)
372/373 Transilvania (Sibiu-Budapesta)

2. Oferta TRIP Tickets Preturi atractive pentru calatoria dus-intors, in relatiile:

Relatia
Clasa a II-a dus-intors
Arad - Budapesta
21€
Oradea - Budapesta
21€
Timisoara- Budapesta
27€
Cluj Napoca - Budapesta
31€

Conditii speciale ale ofertei: Este valabila numai la clasa a II-a, pentru calatoria dus-intors, iar copiii si cainii beneficiaza de 50% reducere din pretul platit de un adult. Perioada de valabilitate a legitimatiei de calatorie este de 4 zile. Rezervarea locului la vagon clasa, cuseta sau dormit se plateste suplimentar.

3. Reduceri tarifare la calatoriile in Ungaria
Si daca nu va puteti decide pentru care dintre cele doua oferte mentionate sa optati, puteti beneficia de urmatoarele reduceri, astfel:

Reduceri tarifare
calatorie simpla
calatorie dus - intors
Calator individual (adult)
35 % reducere
50 % reducere
Grup (minim 6 adulti)
45 % reducere
60 % reducere
 
UTILE
 
sus